Uroloska Ambulanta

Urološki preventivni pregled

Pregled namenjen zgodnjemu odkrivanju ter preprečevanju bolezni sečil in moških spolovil.

 

Za vas smo pripravili samoplačniški urološko usmerjeni preventivni pregled, ki ga priporočamo kot preventivo in tudi ob težavah pri uriniranju ter drugih uroloških težavah.

 

Preventivni urološki pregled je nadvse priporočljiv za moške po 50. letu starosti. V kolikor se urološke bolezni pojavljajo v družini, pa je tak pregled priporočljiv že po 40. letu starosti.

 

Zagotavljamo vam:

Izvedbo vseh storitev na enem mestu

 

Osebni pristop

 

Celovito obravnavo s strani priznanih zdravnikov specialistov

 

• Urološki preventivni pregled

 

Pregled zajema naslednje preiskave:

 • Ocena ledvične funkcije: sečnina, kreatinin, urat, oGF (ocena glomerulne filtracije ledvic), osnovna analiza urina, urikult (po potrebi)
 • PSA (tumorski označevalec za raka prostate)

Z ultrazvočno preiskavo ocenimo velikost prostate – ker sondo urolog praktično skoraj neposredno pritiska na prostato, je ta preiskava najbolj natančna pri oceni velikosti prostate. Hkrati je tudi po smernicah Evropskega združenja za urologijo ta preiskava najbolj priporočljiva za ocenjevanje velikosti tega organa.

Urolog ldodatno oceni sestavo prostate (arhitekturo, način rasti, nepravilnosti v zgradbi,…), velikost semenskih mešičkov ob prostati in sečni mehur. Pri slednjem lahko urolog oceni izpolnjenost sečnega mehurja in nepravilnosti v njem (kamni, tumorji, bolezenska izbočenja ali vbočenja stene).

Pri preiskavi prikažemo testise in okolna tkiva. Ultrazvočna preiskava testisov je varna in neboleča. Pacienti prihajajo na preiskavo zaradi zatrdline v testisu, bolečin in otekanja testisov, poškodb skrotuma ali nespuščenega testisa.

Pri ultrazvočnem pregledu lahko zaznamo vnetja v obmodku in testisih, tumorje testisov, razširitve ven (varikokele) in tekočino med ovojnicami testisov (hidrokela).

 

Pogoste dodatne preiskave

Na vašo željo oz. glede na indikacije ob pregledu:

Ultrazvok trebuha

Uroflow (merjenje pretoka urina)

Naročanje in informacije


 

Cena pregleda: 150,00 eur

Zdravstvene storitve so v skladu z ZDDV-1 oproščene plačila DDV, zato DDV ni obračunan.

 

Po dogovoru je možno vključiti dodatne preglede in preiskave. O možnih dodatnih storitvah se lahko pogovorite z našim zdravstvenim osebjem.

 

Preglede in preiskave opravlja:

Dsc 1158

Primož Tršinar, dr.med.
specialist urolog

Več o zdravniku

Naročite se na pregled

030 614 424 (od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro)
info@medicointerna.com

  Pošljite nam sporočilo

   

  Bi želeli prejemati naša obvestila na vaše e-mail račun?
  DANE

  Naši pogodbeni partnerji

  Triglav
  Logo
  Vzajemna
  Sava
  Logozdkocevje2
  Logo Doktor24

  Ostanite na tekočem!
  Prijavite se na naše e-novice.

  Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.

  Z vpisom svojega e-naslova soglašam, da me Medicointerna d.o.o. informira o spodaj označenih vsebinah, ki me zanimajo, in sicer do preklica moje odločitve:

  Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.


  Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. TUKAJ preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.