0893573a B924 49e7 9272 8a00d94ce936 C

Test intolerance na hrano

Intoleranca na hrano je lahko rezultat reakcije vašega telesa na določeno hrano. Čeprav gre za reakcijo, ki ni življenjsko ogrožujoča, je intoleranca na hrano povezana z različnimi neprijetnimi in pogosto nepojasnjenimi simptomi. Simptomi lahko trajajo nekaj dni ali celo tedne in so pogosto prekinjeni, zato je težko identificirati katera vrsta hrane povzroča težave, ki se lahko pojavijo kot:

 • napenjanje,
 • pomanjkanje energije,
 • glavoboli,
 • zaprtje,
 • težave s kožo,
 • težave s telesno težo,
 • boleči sklepi,
 • občutek tesnobe…

Raziskave so pokazale, da je intoleranca na hrano povezana s protitelesi imunskega sistema, ko jemo določeno hrano. S testom prepoznamo t.i. „problematično“ vrsto hrane in jo lahko ločimo od režima prehranjevanja, kar vodi tudi do izboljšanja simptomov.

Izvedba preiskave:

Testiranje se izvede z odvzemom krvi.

Najnižja priporočena starost za test intolerance na hrano je 2 leti. Priporočamo pa, da so naknadne spremembe pri prehrani opravljene v sodelovanju z zdravnikom specialistom.

Storitev je samoplačniška.

Test izvajamo v sodelovanju z  laboratorijem BIOLAB d.o.o..

Testira se 220 prehranskih antigenov.

› Seznam testiranih živil

NAROČITE SE NA PREISKAVO

030 614 424

Naročanje po telefonu: Za naročanje smo vam od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro.

 

info@medicointerna.com

 

Preiskave izven delovnega časa po dogovoru.

  Pošljite nam sporočilo

   

  Bi želeli prejemati naša obvestila na vaše e-mail račun?
  DANE

  Naši pogodbeni partnerji

  Triglav
  Logo
  Vzajemna
  Sava
  Logozdkocevje2
  Logo Doktor24

  Ostanite na tekočem!
  Prijavite se na naše e-novice.

  Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.

  Z vpisom svojega e-naslova soglašam, da me Medicointerna d.o.o. informira o spodaj označenih vsebinah, ki me zanimajo, in sicer do preklica moje odločitve:

  Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.


  Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. TUKAJ preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.